Modificari ale Traseului Utilitar Aplicativ la admiterea M.A.I

Modificari ale Traseului Utilitar Aplicativ la admiterea M.A.I

Pentru cei care își doresc o carieră în Poliție și vor susține proba fizică de la Admiterea la Academia de Poliție sau Școlile de Agenți de Poliție, aceasta va fi o provocare mai mare decât a fost până acum.

Conform Ordinului nr. 185/2022 publicat în Monitorul Oficial, Traseul Utilitar Aplicativ suportă modificări semnificative, atât în ceea ce privește obstacolele din traseu, cât și timpul necesar pentru a putea obține cafilicativul “ADMIS”.

În 2023 vor exista 3 mari modificări aduse traseului:

1. Stativul pe care candidații trebuie să așeze cele 2 gantere a câte 10kg ce avea inițial 1.90m, acum are 2.15m – diferența fiind de 25cm, o diferență semnificativă care își va pune amprenta asupra forței și rezistenței.

2. Înălțarea detentei – inițial avea 2.55m, acum are 2.65m – diferența fiind de 10cm, ceea ce înseamnă că fiecare candidat, indiferent de înălțimea pe care o are, trebuie să atingă detenta la o înălțime de 2.65.

3. Timpul în care trebuie parcurs traseul utilitar aplicativ s-a modificat și el, fiind nevoie de maxim 3 minute și 10 de secunde pentru a lua nota 5 și maxim 2 minute și 20 secunde pentru a obține nota 10.

Traseul utilitar aplicativ cuprinde 12 obstacole ce trebuie parcurse într-un timp maxim de 3 minute și 10 secunde. Ratarea sau efectuarea incorectă a unui obstacol poate atrage după sine descalificarea din concurs sau o penalizare de 3 secunde care se adaugă la timpul total. Traseul are o lungime totală de aproximativ 400 m.

De aceea, pentru a reuși să iei calificativul de ADMIS la Academia de Poliție sau la Școlile de Agenți de Poliție este necesară o pregătire în prealabil, cu profesioniști care pot să iți formeze antrenamentul în funcție de nevoile tale, de scopul pe care vrei să îl atingi și în funcție de nivelul de antrenament pe care îl ai deja.

“Antrenamentele se recomandă a fi începute cu minim 10-12 luni înainte de probă, pentru a vă asigura o formă fizică completă, o tehnică corectă a execuției asupra elementelor din traseul utilitar aplicativ. Pentru persoanele care nu au mai făcut sport se recomandă începerea antrenamentelor cu un an și jumătate înainte! Doar așa puteți obține calificativul ADMIS la Academia de Poliție sau Școlile de Agenți de Poliție.” spune Iulian Dinu, preparator fizic și kinetoterapeut care face pregătire pentu academia de poliție și școlile de poliție, având o experiență de 15 ani în domeniu.

Leave a Comment